Poradna Sjezdové lyže


Autor: | Vloženo: 05.01.2014 000 14:45 | Témata: Poradna Sjezdové lyže

Jaké z těchto dvou?

http://catalogues.metro-group.com... (HEAD Shape 72 s vázáním HEAD SX 10 vs. FISCHER RX Trend FP9 s vázáním FISCHER RS10)
Poradíte mi? Potřebuji všestranné, jakou velikost, když mám 182cm? Jsem mírně pokročilý, mám rád zatáčky, které jsou lepší za tu cenovku? U těch HEADek je vázání tyrol, které se musí namontovat, u Fischer je Fischer, které už je namontované. Díky za rady a tipy.

  • Martin Sichyngr

    Martin Sichyngr

    5. ledna 2014

    Dobrý den,

    jedná o akční nekatalogové lyže určené pro řetězce typu Makro apod. Jsou vhodné svojí konstrukcí pro mírně pokročilého a lehkého do cca 80 kg lyžaře. Pokud vyberete jedny nebo druhé tak to vyjde téměř na stejno. Pokud se časem zlepšíte a budete od lyží chtít i něco více ( dobré držení na hraně, stabilitu bez vibrací, životnost ) tak si stejně budete muset koupit jiné daleko výkonější lyže.

    Osobně i jako mírně pokročilému lyžaři je však nedoporučuji, pokud jsou pro Vás peníze hodně limitující a hledáte lyže v této ceně a lyžování je pro Vás max. dva víkendy v roce tak volte délku cca 170 cm, o něco více točivé budou asi dle parametrů lyže Head. Jestli je vázání namontováno nebo nikoliv je jedno, stejně si jej doma sám neseřídíte ( předpětí podle boty, seřízení vypínacích sil atd. ) toto je záležitost odborného servisu a to Vám v Makru neudělají a doma to pokud nemáte zkušenosti raději nezkoušejte.

    S pozdravem

    Martin Sichyngr, skier.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.