Poradna Sjezdové lyže


Autor: | Vloženo: 02.02.2013 000 15:53 | Témata: Poradna Sjezdové lyže

Jakou délku a popř. typ lyží?

Partner měří 198 cm a váží zhruba 110 kg. Kdysi si koupil Sporteny s dřevěným jádrem, ale není příliš spokojený. Při rychlejší jízdě mu lyže doslova vibrují a nedrží dobře na sjezdovce. Budu ráda za tip na konkrétní značku a délku lyží. Je zhruba středně pokročilý lyžař. Dělá kratší i delší oblouky.

  • 3. února 2013 - Oficiální zástupce obchodu skier.cz

    Dobrý den,

    to, že mu lyže vybrují je dáno dvěma faktory, jednak tím, že nebudou dostatečně stabilní, tedy jejich konstrukce nebude určena na sportovnější jízdu a za druhé tím, že váží přes 100 kg. Volba není jen o značce, ale především o vhodném typu lyže. Pokud chce lyžovat kratší i delší oblouk tak bych volil na jeho výšku vysoce sportovní univerzálky v délce kolem 175 cm. Obecné rady, že se univerzálky kupují - 10 až - 15 cm k výšce postavy fungovat nebudou jelikož on měří 198 cm a většina výrobců vyrábí univerzálky do 180 cm. Kupovat zase vyloženě lyže na dlouhý oblouk tedy nějaké sportovní GS lyže není z důvodu toho, že bude chtít lyžovat o krátký oblouk moc vhodné.

    Z lyží které prodáváme a mám s nimi již nějaké zkušenosti by je jednalo o tyto lyže :

    Fischer Progressor 900 - 175 cm nebo Dynastar Speed Course Ti v délce 177 cm. Oba modely jsou vysoce kvalitní lyže s celodřevěným jádrem, které je vyztužené titanalem. Což zaručuje vysokou flexi a torzní tuhost a mimořádné tlumení vibrací. U těchto lyží se opravdu vibrací při rychlé jízdě bát nemusíte, jsou to lyže co uspokojí i hodně sportovního lyžaře.

    S pozdravem

    Martin Sichyngr, skier.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.