Poradna Sjezdové lyže


Autor: | Vloženo: 15.01.2013 000 14:46 | Témata: Poradna Sjezdové lyže

VÖLKL RACETIGER GS 175cm

Dobrý den chci se optat. Zda je firma VÖLKL top v oboru nebo zas tak moc ji neznám. Potřebuji něco tak jak Merida u kol nebo Scott :) nerad bych koupil zajíce v pytli. Doteď jsem byl věrný Rossignolu ale dostal jsem na tip na nákup.
jde mně konkrétně o tyto lyže.
Carvingové lyže VÖLKL RACETIGER GS 175cm
!!! Původní cena 18.000,- !!!
Vázání: MARKER IPT - posuvná pata i špička = snadno nastavitelné na různé velikosti bot !!!
max. DIN: 12 (cca do 130 kg)
Rádius: 18 m
Shape: 112-68-96

Jsem dejme tomu pokročilý lyžař a tak doufám, že neprohloupím. Viděl jsem je v bazaru za 1500kč.. cca 2roky staré tak zda byste mi je doporučili koupit. Díky moc

  • Martin Sichyngr, www.skier.cz

    Martin Sichyngr, www.skier.cz

    15. ledna 2013

    Dobrý den,

    značka Völkl patří mezi přední výrobce lyží, kvalita lyží je velice dobrá. K lyžím Völkl Racetiger GS. Jeklikož neuvádíte celý název lyže, tak lze usuzovat podle původní ceny, že se jedná o druhý nejvyšší model GS lyží v daném modelovém roce. Top model stál ceníkově přes 20 tis. Pokud je tam vázání iPT 12 tak se zcela jistě nejedná o 2 sezony staré lyže, ale starší. Systém iPT je přestal používat o něco dříve ( tedy pokud nejde o lyže s technologií Power Switch ). Nicméně cena 1500 Kč za set je poněkud podezřelá. Pokud ty lyže mají ještě nějaký čas sloužit, tedy bude-li je možné ještě servisovat a nejsou prošláplé tak se za tyto peníze normálně neprodávají. Kvalitní bazarové lyže této kategorii staré 2 sezony se prodávají za 6 - 8 tis. podle stavu.

    S pozdravem

    Martin Sichyngr, skier.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vlastik

      15. ledna 2013 - Vlastik

      Dobře tedy ještě jak moc záleží na váze cca 70kg a 180cm moje výška.. jaký je předpis carvingové lyže o 10 až 20cm kratší?? a díky za info doplním odkaz... ale pak už je asi tak levně neseženu.. protože přivedu další zájemce.. odkaz na ty lyže zde: http://aukro.cz...


    • Martin Sichyngr, www.skier.cz

      15. ledna 2013 - Martin Sichyngr, www.skier.cz

      Dobrý den,

      jedná se o lyže cca 3-4 sezony starý top model výrobce model. Ceníková cena byla dokonce vyšší. Lyže mají dřevené jádro s titanalem. Jsou vhodné pro dobrého lyžaře, s dobrou technikou. Jelikož se jedná o lyže na dlouhé oblouky, tak délka 175 cm k výšce a váze 70 kg je OK. Lyže se kupují dlouhé podle toho co s nimi chce lyžovat. Slalomky klidně až - 20 cm pod výšku postavy. Univerzálky cca - 10 až 15cm. Lyže na dlouhé oblouky tedy GS pak - 10 až + 5 cm.

      Pokud umíte dobře lyžovat ,tak by to mohla být dobrá koupě. Ale podle obrázku nepoznáte skutečný stav. Nicméně až jeden větší zásek pod vázáním, který dobrý servis opraví se jeví díky původní orig. struktuře dobře. Tím, že je to aukro, tak je to o štěstí.

      S pozdravem

      Martin Sichyngr, skier.cz


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.