Poradna Sjezdové lyže


Autor: | Vloženo: 09.09.2009 000 22:08 | Témata: Poradna Sjezdové lyže

Fischer FUSE 73 vs. Fischer FUSE 70

Uvažuji o koupi Fischer FUSE 73 popř. 70. Jsem průměrná lyžářka, která zvládne sjet jakoukoliv upravenou sjezdovku (modrá-černá) a technika jízdy je lehce pokročilá.
S jakými lyžemi se lyžuje lépe tzn. odpustí i chyby, ale zároveň dobře drží při vyšších rychlostech (nekmitají) a dá se vychutnávat carvingový styl lyžování. Otázka je, zda na mě 73 nebude moc náročná lyže, která vyžaduje pouze sportovní jízdu. Druhý dotaz je ohledně váhy lyží. Patří mezi lehké?
Děkuji za odpověď

  • eWhite

    eWhite

    13. září 2009 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    předně jedná se o slušně točivé a ovladatelné za všech sněhových podmínek a na všech sjezdovkách, lyže se dá zařadit do škatulky "lehké". Kolekce 2008/2009 - aktuálně lze zajistit ve výprodejích kolem 8.000 tis. Kč. Lyže určená průměrné lyžařce, bez větších sportovních ambicí. Svým rádiusem Vás nepustí do klasického carvingového oblouku na hranách, budete s lyží spíše smýkat. Budete se o tzv. carvingový oblouk spíše pokoušet - to je u univerzálního typu lyže běžné.

    Osobně bych doporučil lyži s 12 - 13 m rádiusem, s důrazem na dřevěné jádro a tlumící prvky. Např. model Fischer Exhale RF z kolekce 2009/2010.

    Pěkný den, Jaroš Martin www.qski.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      17. září 2009 - Anonymní uživatel

      Velice děkuji za užitečné informace. Dívala jsem se na Exhale RF, kterou jste doporučil, ale obávám se středního rozměru šířky lyže - 72cm. Jestli si to vysvětluji správně, tak s touto lyži se hůře lyžuje na rozježděné sjezdovce, je to tak? Jaké by pak měla vlastnosti při rychlé jízdě na "ranní" upravené sjezdovce?
      Hledám kompromis právě mezi krátkými oblouky i do odpoledního nahrnutého sněhu a rychlou jízdou na upravené ranní sjezdovce. Dá se tyto požadavky vůbec najít u jednoho produktu? Ještě jednou děkuji za rady.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.